Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ!

Είναι μερικές λέξεις που είχαν την τύχη από τη μέρα της δημιουργίας τους, να έχουν μια τόσο αρνητική αύρα! Μια από αυτές είναι και ο "συμβιβασμός" !

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τον αρνητισμό, σε όλες του τις εκδοχές! Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα πάω και καλά με αυτή τη λέξη!

Έχω την εντύπωση ότι ο συμβιβασμός σαν διαδικασία θα μπορούσε να αποτελέσει άθλημα, ξέρεις από αυτά τα Ολυμπιακά! Θέλει πολύ προπόνηση, πολύ εξάσκηση και πολύ υπομονή. Δεν μπορεί ο καθένας να συμβιβαστεί! Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να θαυμάσω έναν άνθρωπο που καταφέρνει και συμβιβάζεται, ίσως αυτό στις αδύναμες στιγμές μου! Αλλες πάλι μπορεί να λυπηθώ τον ίδιο άνθρωπο που απλά έχει βολευτεί σε μια κατάσταση!

Και έρχομαι να αναρωτηθώ; Γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι.. Τούτη την ώρα, είναι και περασμένα μεσάνυχτα μπορώ να σκεφτώ τους εξής λόγους...

Κάποιος άνθρωπος συμβιβάζεται για παράδειγμα σε μία σχέση γιατί ίσως έχει ζήσει κάτι πολύ δυνατό και βαθιά του πεποίθηση είναι γιατί να το παλέυουμε.. καλά περνάω και έτσι! Για μένα αυτός είναι ο δυστυχισμένος...

Κάποιος άνθρωπος συμβιβάζεται σε μία σχέση γιατί δεν έχει ζήσει ποτέ κάτι δυνατό, οπότε ακόμα και αυτό που ζει τώρα είναι τέλειο!Για μένα αυτός είναι ο αδαής..

Κάποιος άνθρωπος μπορεί να συμβιβαστεί για παράδειγμα σε μιά δουλειά γιατί πραγματικά οι επιλογές πια είναι λίγες. Για μένα αυτός είναι ο ρεαλιστής...

Για κάποιο λόγο πάντα συνδέω τον συμβιβασμό με τη δυστυχία; Το ξέρω το να πετύχεις την ευτυχία δεν είναι τόσο εύκολο αλλά γιατί να βάζεις και εμπόδια;

Αντε να απαντήσεις...

Καληνύχτα μας!



















2 σχόλια:

  1. Αν βάλεις ένα υψηλό στόχο, και αφού προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις να τον πετυχεις, αποτύχεις τότε τί θα κάνεις? Θα φυτοζωείς συντροφιά με το φάντασμα του αδικοχαμένου ονείρου ή θα φουντάρεις από το παράθυρο? Ή μήπως είναι καλύτερα να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα και να αλλάξεις πλάνο? Υπάρχουν διαφορετικά είδη συμβιβασμών που απαντώνται σε διαφορετικές εκφάνσεις του καθημερινού βίου. Αυτός που μένει ως το τέλος ασυμβίβαστος, κινδυνεύει να μείνει και μόνος.


    Υ.Γ.1 Δες το Never Let Me Go. Είναι μια αλληγορία θεματικά παραπλήσια με το κέιμενο σου

    Υ.Γ.2 Με 'γειες! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμέσως εσύ....Δεν μίλησα για απόλυτα ασυμβίβαστους..ούτε για συννεφάκια κάτασπρα και τέλεια, ούτε για πρίγκιπες..όλα με μέτρο!! Αλλά τι να περιμένω από σένα που διορθώνεις ακόμα και τα αψεγάδιαστα editorial μου :)

    Υ.Γ.1 Αφου το είπες εσύ θα την δω..

    Υ.Γ.2 Σε ευχαριστώ θερμά..ελπίζω να σου άρεσει όντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή