Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ε ναι.... ΤΗΣ.. ΓΙΟΡΤΗΣ!!!!!!!

Παρακολουθούσα μια μέρα στις ειδήσεις και είδα ότι σε μία πόλη του εξωτερικού, οι υπεύθυνοι δεν  στόλισαν φέτος. Σε μία άλλη στόλισαν βέβαια, αλλά καμία σχέση με το παραδοσιακό τρόπο. Κάτι μπλε φωτάκια και κάτι ρομποτάκια είχαν βάλει. Μια βλακεία δηλαδή. Και μετά από κάποια σχόλια σε μια συζήτηση που παρευρέθηκα προσφάτως, ήθελα να μάθω που οδεύουμε;

Έτσι όπως το βλέπω εγώ το μόνο που κάνουμε τα τελευταία χρόνια είναι να απαξιώνουμε κάθε γιορτή. Και εξηγώ. Είναι του αγίου Βαλεντίνου; 666 και άλλα παρόμοια στα ζαχαροπλαστεία στα λουλουδάδικα και στα άλλα παρόμοια μαγαζιά... αλλά χάνουμε την ουσία. Είναι Χριστούγεννα...; Δεν στολίζεις γιατί είναι μπανάλ, δεν φοράς κόκκινο βρακί την πρωτοχρονιά γιατί έλεος, δεν τρως κουραμπιέ γιατί σου την δίνει αυτή η άσπρη σκόνη... αλλά χάνουμε την ουσία. Είναι Πάσχα..; Δεν σουβλίζεις αρνί, αλλά τρως σούσι και αντί για να βάψεις κόκκινα τα αυγά, αλλάζεις το χρώμα στο μαλλί γιατί σε λίγους μήνες έρχεται καλοκαίρι... αλλά χάνουμε την ουσία.

Και θα πω για την χαμένη ουσία. Που τη ξέρεις αλλά ας την γράψω τη ρημάδα. Γιατί έχω συγχυστεί. Κάθε γιορτή είναι μια βλακεία που της έβγαλαν ένα όνομα απλά για να την φωνάζεις, πέρα από όλα τα ιστορικά, που στη συγκεκριμένη φάση πραγματικά αδιαφορώ. Ένα όνομα που θα πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς γιατί είναι η αφορμή που ψάχνεις για να δεις τους φίλους σου που έχεις καιρό, μια αφορμή για να πεις ένα ρημαδό σ' αγαπώ παραπάνω, όχι λόγω των ημερών, για τώρα έχεις καλή δικαιολογία και δεν θα σε πάρουν για too much. Έχεις μια αφορμή να κάνεις πράξη μερικά από τα λόγια που λες γιατί τώρα μπορείς, που οι άλλοι χαζοχαίρονται, έχεις μια αφορμή να φτιάξεις τη χαλασμένη διάθεση σου αν χαλαρώσεις και δεις τι είναι αυτό που υποβαθμίζεις. Αφορμή για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα που ζεις γιατί αν μου πεις ότι κάθε μέρα κάνεις κάτι διαφορετικό, στείλε μου το τηλέφωνο σου και πάω πάσο. Αφορμή να διορθώσεις κάποια μαλακία που έχεις κάνει, γιατί όλοι πέφτουν πιο εύκολα όταν φοράνε κόκκινο βρακί και έχουν χρυσόσκονη πάνω τους. 

Απλά κουνήσου και ξεκόλλα το κεφάλι σου... Λέγε έρχονται γιορτές και κάθε χρόνο το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι.. Μπορώ να γίνω περισσότερο γελοίος από ότι ήμουν πέρυσι;;; Όχι για τη ρημάδα τη γιορτή... για τη ρημάδα την ουσία!!!

Και ναι το ξέρω... η λέξη "ρημάδα" και όλα τα συναφή είναι η νέα αγαπημένη μου λέξη.

Καλές μας ουσίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου